Jadranje na odprtem morju je že od nekdaj prispodoba za občutek svobode in pustolovščine... hkrati pa je morje vedno tudi prostor negotovosti in nevarnosti... Kaj se skriva za obzorjem? Bomo prispeli do obljubljenih obal ali se bomo nasukali na čereh samotnega otoka? Kaj bomo naredili, ko nam zmanjka hrane in vode? Kaj če se pomotoma zapeljemo čez rob? V današnjem času se seveda ne moremo izogniti tudi mislim na skupine migrantov, ki v majhnih čolničkih prečkajo morja in tvegajo življenja za boljšo prihodnost...

Projekt je zastavljen izrazito kolektivno: skupina performerjev (popotnikov/pustolovcev/mornarjev/imigrantov/norcev) se z majhnim čolničkom (2,3 metrsko leseno jadrnico) pojavi sredi mesta. Kot skupina jadrnico premikajo in animirajo. V povezavi z realnim prostorom nastajajo presunljive slike, kompozicije in situacije. Predstava z minimalno količino teksta operira predvsem na nivoju fizičnega gledališča, interakcij, glasbe in petja. Naslavlja naše čute in naša čustva. Znotraj skupinskih prizorov se razvijajo solo momenti: posameznik izstopi iz skupine in s svojo osebno vsebino za nekaj čas prevzame celoten fokus publike.

Spektakularnost projekta se ne skriva v ognjemetih ali žerjavih temveč v izvajalcih, ki z vso predanostjo delujejo kot povsem usklajena skupina, kot en organizem (ki z elementi fizičnega gledališča ustvarja fascinantne gledališke efekte: viharje, morske pošati, konflikte, katastrofe in triumfe) in v točkah posameznikov, ki z maksimalno iskrenostjo in intenzivnostjo presunejo občinstvo. Iščemo novo podzvrst gledališča, ki združuje elemente individualne artaudovske "krutosti" in kolektivne posvečenosti Grotowskega z vizualno učinkovitimi stiliziranim prizori (ki bi dogajali Robertu Wilsonu) ter se hkrati navezuje na konkretni javni prostor in aktivno vključuje gledalce v dogajanje. Skozi potek predstave bi namreč v dogajanje vključevali mimoidoče, ki bi s pomočjo enostavnih kostumskih elementov postali novi člani posadke... dokler ne ugotovimo da smo pravzaprav vsi v istem čolnu.